Romana   Magyar   English   Italiano   Deutsch
  • Pensiunea Allegria
  • Pensiunea Allegria
  • Pensiunea Allegria
  • Pensiunea Allegria


Aromaterapie, cromoterapie

AROMATERAPIA
     Aromaterapia este o artă veche de mii de ani care se bazează pe utilizarea de uleiuri esenţiale distilate din plante aromatice, arbori şi arbuşti. Uleiurile esenţiale îmbunătăţesc sănătatea şi aspectul fizic şi au un efect considerabil asupra stărilor emoţionale.
     Aceste uleiuri sunt substanţe volatile absorbite de corp prin piele, prin inhalare şi prin miros.
Prin miros uleiurile esenţiale acţionează în principal asupra sistemului nervos, având efecte de reconfortare asupra stării şi a emoţiilor, asupra memoriei, a capacităţii de învăţare şi a stării mentale. 
      Uleiurile esenţiale aplicate pe piele acţionează asupra celulelor şi a ţesuturilor. Dizolvate în apa de baie, adăugate împachetărilor sau aplicate prin masaj penetrează rapid asigurând un efect local, care se va dispersa gradual până la atingerea unui efect extins asupra stării fizice şi de spirit a persoanei.

TERAPIA PRIN CULORI, CROMOTERAPIA

     Tehnicile antice utilizează vibraţiile cromatice, cu alte cuvinte culorile ,pentru a restaura echilibrul fizic şi psihologic al persoaneii. În mod normal se utilizează complementar la alte terapii. Culorile primare (roşu, galben, albastru) şi culorile secundare (violet, verde şi portocaliu) sunt printre cele mai des folosite, dar nu trebuie uitat faptul că se poate crea un număr infinit de combinaţii pentru a obţine o gamă largă de efecte.